Böcek ailesinin kanında fosfin gazı tespit edildi
İstanbul Fatih’te kaldıkları otelde rahatsızlanarak kaldırıldıkları hastanede hayatını kaybeden Böcek ailesinin otopsi raporu savcılığa verildi. Buna göre ailenin kanında, mide içeriğinde ve tükettikleri ürünlerde zehir bulunmadığı açıklanırken güçlü ‘fosfin’ maddesine saptandı.
Rapora göre aile bireylerinin hiçbir üyesinin kanında ve mide içeriğinde; karaciğer, böbrek, bağırsak, akciğer gibi organlarda zehir tespit edilmedi. Ailenin tükettiği yiyecek ve içeceklerden alınan numunelerde de zehir belirlenmedi.
Baba Servet Böcek ve anne Çiğdem Böcek’te görülen belirtilerin “fosfin” zehirlenmesi bulguları olduğu paylaşıldı.
Çocuklar Kadir ve Masal Böcek’te görülen belirtilerinse zehirlenmesinin birincil göstergesi olduğu aktarıldı.
Aile üyelerinin kanında, mide içeriğinde ve yediklerinde zehir bulunmadığı açıklandı.
Böcek ilacı olarak kullanılan “fosfin gazı”ndan zehirlenme ihtimalinin yüksek olduğuna dair güçlü bulgular tespit edildiği ifade edildiği rapora eklendi.
DAHA ÖNCE NE OLMUŞTU?
İstanbul Fatih’te Gıda zehirlenmesi şüphesiyle kaldıkları otelden hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınan 4 kişilik Böcek ailesinin hayatını kaybetmesine dair yürütülen soruşturma kapsamında, Fatih’teki otelin sahibi Hakan O., otel çalışanı R.B., ilaçlama şirketinin sahibi Zeki K., oğlu Serkan K., ilaçlama şirketi çalışanı Doğan C., ile Fatih’teki otelde görev yapan M.M.U.D.C. isimli çalışan, ‘taksirle ölüme ve yaralamaya neden olma’ suçundan tutuklanmıştı.