Dolar 42,9562
Euro 50,5750
Altın 5.966,21
BİST 11.261,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır 2°C
Karla Karışık Yağmurlu
Diyarbakır
2°C
Karla Karışık Yağmurlu
Cum 3°C
Cts 0°C
Paz 0°C
Pts 1°C

Festivalde 13 film sinemaseverle buluştu

Festivalde 13 film sinemaseverle buluştu
10 Aralık 2025 15:10
A+
A-

3.Amed Uluslararası Film Festivali, ikinci gününde 84 filmlik geniş programıyla sinemaseverleri farklı coğrafyalardan hikayelerle buluşturdu.

DİYARBAKIR ONLİNE- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde, Ortadoğu Sinema Akademisi ve Sînebîr’in yürütücülüğünde düzenlenen 3. Amed Uluslararası Film Festivali, güçlü bir programla devam ediyor. “Dünya hikâyelerle bir araya geliyor” sloganıyla 84 filmi seyirciyle buluşturacak festival, dün yapılan görkemli açılışın ardından ikinci gün 13 filmlik zengin bir seçkiyi sinemaseverlerle buluşturdu.

Açılış filmi olarak gösterilen Kardeş Türküler belgeseliyle dün salonu dolduran yüzlerce izleyici, festivalin açılışındaki coşkuyu ikinci günün programında da sürdürdü. Çand Amed Kültür ve Kongre Merkezi’ndeki salonlarda yerini alan sinemaseverler, kısa, uzun metraj ve belgesel türündeki filmlerle insan hikâyelerinden toplumsal belleğe, göçten direnişe, kültürel çeşitlilikten bireysel dönüşümlere uzanan geniş tematik filmler izleme fırsatı buldu.

Festivalin ikinci gününde sinemaseverler, bireyin içsel dönüşümünü ele alan Zalava ile Alevi kültürünü anlatan Ra filmiyle güçlü temalara tanıklık etti.

Efrîn’deki savaş sonrası Almanya’ya zorunlu göçe maruz kalan insanların hikâyelerini konu edinen Li Baxçeyê Me Dareke Zeytûnê Hebû (Bahçemizde Zeytin Ağacı Vardı) filmi ise izleyicilerden büyük beğeni topladı.

Festival, gün boyunca Lütfi İrdem’in yönettiği Pîrebok, absürt ve şiirsel bir gecenin içinde geçen anlatı olan Beriya Şevê ile Ido, Pel’e, Aysha, It Was Just an Accident, My Name Is Hope, Kawyar, Salt Sellers, Ezmûn isimli filmlerle devam etti.

Film gösterimlerinin ardından yönetmen ve yapımcıları festival plaketleri takdim edilirken, film yönetmenleri, görüşlerini dile getirdi.

Festival film gösterimleriyle sınırlı değil

Festival, sadece film gösterimleriyle sınırlı olmayan; söyleşiler, atölyeler ve sanat etkinlikleriyle zenginleşen bütünlüklü programıyla Diyarbakır’ın kültür-sanat hayatına önemli bir katkı sunuyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.