Dolar 42,9562
Euro 50,5750
Altın 5.966,21
BİST 11.261,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır 2°C
Karla Karışık Yağmurlu
Diyarbakır
2°C
Karla Karışık Yağmurlu
Cum 3°C
Cts 0°C
Paz 0°C
Pts 1°C

Yerinde Çözüm ile yurttaşların talepleri yerine getiriliyor

Yerinde Çözüm ile yurttaşların talepleri yerine getiriliyor
10 Aralık 2025 15:20 | Son Güncellenme: 10 Aralık 2025 15:21
A+
A-

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, “Yerinde Çözüm” hizmetiyle yurttaşların taleplerini çözüme kavuşturuyor.

DİYARBAKIR ONNLİNE- Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı ekipleri, Bağlar, Kayapınar, Yenişehir ve Sur ilçelerinde yürüttükleri saha çalışmalarıyla yurttaşların sorun ve taleplerini not alarak çözüm üretiyor. Çalışmalar kapsamında yerinde Çözüm Birimi ekipleri mahallelerde hem broşür dağıtıyor hem de yurttaşların sorun ve taleplerinin not alarak çözüm üretmek adına ilgili daire başkanlıklarına iletiyor.

Şikayet konusu alanlar ilaçlandı

Bu kapsamda Yerinde Çözüm ekipleri, Sur ilçesine bağlı Bağıvar Mahallesi’nde yaşayan yurttaşların, kemirgenlere karşı ilaçlama yapılması talebini Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığına bildirdi. Bunun üzerine harekete geçen ilaçlama birimi ekipleri, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı ekipleri eşliğinde şikayet konusu alanlarda kemirgenlere karşı ilaçlama çalışması yaparak yurttaşların talebini yerine getirdi.

Yurttaşların çöp konteyner talebi yerine getirildi

Yenişehir ilçesi Fabrika Mahallesi’ndeki yurttaşların çöp konteyner talebini not alan Yerinde Çözüm ekipleri, talebi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na iletti. Çevre Koruma ve Hafriyat Şube Müdürlüğü ile Yenişehir Belediyesi ekipleri, mahallede bulunan eski ve yıpranmış çöp konteynerleri onardı, çöp konteyner ihtiyacı olan yerlere de yenilerini bıraktı.

‘Çözüm odaklı anlayışla hareket ediyoruz’

Çalışmalarına ilişkin bilgi veren Halkla İlişkiler Şube Müdürü Bahar Soysal, saha çalışması kapsamında yurttaşlardan gelen talepler doğrultusunda hareket ederek ilgili daire başkanlıklarıyla iletişime geçtiklerini kaydetti. Yurttaşların talebi üzerine Fabrika Mahallesi’nde bulunan eski çöp konteynerlerinin tadilatını yaptıklarını, çöp konteyneri olmayan yerlere de yenilerini bıraktıklarını belirten Soysal, şunları söyledi: “Bağıvar Mahallesi’nde de ilaçlama sıkıntısı vardı. Onu da çözüme kavuşturduk. Broşür dağıtımımız mahallelerde devam edecek. Çözüm odaklı anlayışımızla hareket edip ilgili daire başkanlıklarımızla sürekli irtibat halinde bulunup halkımızdan gelen talepleri yerine getirmeye çalışacağız.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.