Brent petrolün fiyatı Rusya-Ukrayna savaşıyla yükselişini halen sürdürürken, bu gelişmeler Türkiye’de akaryakıta zam olarak yansımaya devam ediyor. Son bir haftada 4 kez zamlanan benzin ve motorinin fiyatı bugün yine arttı. Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzinin litresi 1 lira 7 kuruş, motorinin litresi ise 1 lira 59 kuruş arttı. Zam sonrası benzinin fiyatı 20 lirayı aştı, motorinin fiyatı ise 23 lira sınırına dayandı. İşte detaylar..
1 | 2
Akaryakıt Zammı Geri Çekildi!
MOTORİND ZAMMI GERİ ÇEKİLDİ
Ankara'da ortalama 22,92 liradan satılan motorinin litre fiyatı da aynı kalırken, İstanbul'da motorin 22,83 liradan, İzmir'de de 22,92 liradan satılmaya devam edecek.
"KAYNAĞINDAN GERİ ÇEKİLMESİ GEREKÇESİYLE İPTAL EDİLMİŞTİR"
Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası, zammın iptal nedenine ilişkin de açıklama yaptı. Buna göre açıklamada, "Yapılan zamlar ürün fiyatlarının bugün büyük oranlı düşüş göstermesi doğrultusunda kaynağından iptal edilmiştir" ifadelerine yer verildi.
2 | 2
Akaryakıt Zammı Geri Çekildi!
Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaş, benzin fiyatlarını da vurdu.. Savaş nedeniyle Amerika ve Avrupa'daki birçok ülkede benzin fiyatlarına inanılmaz şekilde zam geldi. Türkiye'de de günlerden bu yana uygulanan zamlar, 10 Mart'ta da sürdü. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası tarafından yapılan açıklamada benzine 79 kuruş, motorine ise 2 lira 25 kuruş zam yapıldığı duyurulmuştu. Ancak EPGİS, akşam saatlerinde gerçekleştirdiği yeni açıklamayla zamların kaynağından geri çekildiğini belirtti. EPGİS'in zamlar konusunda bir yetkisi olmadığı, sadece hesaplayarak vatandaşa duyurduğu biliniyor.
BENZİN FİYATLARI AYNI KALDI
Zamdan önce Ankara'da ortalama 20,44 liradan, İstanbul'da 20,35 liradan, İzmir'de ise 20,46 liradan satılan benzin, aynı rakamlardan satılacak. (HABERIN DEVAMI İÇİN ASAGI KAYDIRINIZ)
AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?
Türkiye’de Akaryakıt fiyatları, Türkiye’nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanmakta. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebilmektedir.