Dolar 41,5759
Euro 48,8810
Altın 5.143,16
BİST 11.012,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır 30°C
Parçalı Bulutlu
Diyarbakır
30°C
Parçalı Bulutlu
Paz 31°C
Pts 31°C
Sal 29°C
Çar 29°C

Diyarbakır’da On Gözlü Köprü’deki fahiş fiyatlara tepki!

Diyarbakır’da On Gözlü Köprü’deki fahiş fiyatlara tepki!
27 Eylül 2025 09:36 | Son Güncellenme: 30 Eylül 2025 19:39
A+
A-

Diyarbakır’da yerli ve yabancı turistlerin ağırlıklı olarak ziyaret ettiği tarihi yerlerden biri olan 10 Gözlü Köprü civarlarında kaçak olarak hizmet veren kafelerde, bir demlik çay 700-800 liraya satılıyor. Gelen şikayetlere rağmen yetkililerin denetim yapmaması, vatandaşın tepkisine yol açtı.

Hemen hemen her gün binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği tarihi 10 gözlü köprü çevresindeki bazı kafelerde fahiş fiyattan ürün satılması, halkın tepkisine yol açtı. Bir demlik çayın 700 800 TL’ye satıldığı kafelerdeki fahiş fiyatla ilgili, ilgili kurumların denetim yapmaması vatandaşın tepkisine neden oldu. Yine bazı kafe sahiplerinin yapılarını Dicle Nehri yatağına doğru kaydırdığı gözlendi. DSİ Bölge Müdürlüğü’nün kaçak olarak işletilen kafelerin yapılarını Nehir yatağına kaydırmasıyla ilgili bir yaptırım yapıp yapmadığı ise merak konusu oldu.

Kafelerdeki fiyatlar dudak uçuklattı!

Yerli ve yabancı turistlerin gözdesi merkezi haline gelen Diyarbakır’da turizm sezonuyla birlikte otellerde doluluk oranı artarken, tarihi ve turistik mekanlardaki yoğun ziyaretçi akını Kurban Bayramı ile birlikte üst seviyeye çıktı. Eski Mardin yolu üzerindeki tarihi 10 gözlü köprü de yerli ve yabancı turistler tarafından yoğunlukla ziyaret edilen merkezlerin başında geliyor. 10 Gözlü Köprü civarında Dicle Nehri kıyısında kaçak olarak faaliyetlerine devam eden kafeler, bu kez fahiş fiyatlarla gündeme geldi.

Tarihi 10 Gözlü Köprüyü ziyaret eden vatandaşların aileleriyle beraber ziyaret etmekte tercih ettiği kafelerin, yiyecek ve içecekleri fahiş fiyattan satması, ziyaretçi turistlerin tepkisine yol açtı. Fiyatlara tepki gösteren vatandaşlar, aynı kafelere ikinci kez uğramaz oluyor. Bir demliğin 700-800 TL’ye satıldığı kafelerle ilgili acil denetim bekleniyor.

Kimse denetlemiyor

Suat Çakır isimli yurttaş, Kafeler hangi yönetim gelirse gelsin denetlenmediğini ifade ederek, “Buradaki kafelerin çoğu aynı kişinin. Nehrin kenarında oturmak için cebinde para olması şart. Biz nehri ancak köprünün üstünden görebiliyoruz. Nehrin en yakını boydan boya kafeler. Biz nasıl oturalım. Biz yerlisiyiz oturamıyoruz. Turistler nasıl otursun. Denetleyen yok! ” açıklamasında bulundu.

Kaynak: Sait Bayram

ETİKETLER: ,
Professional Journalist. Diyarbakır'dan son dakika haberleri ve gelişmeleri sizinle paylaşıyor.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.