Evde Saç Bakımı Nasıl Yapılır? Evde Doğal Saç Bakımı

featured

Sağlıklı ve dolgun saçları kim istemez? Uzun, parlak ve ipeksi saçlar her kadının hayalidir. Aynı şekilde erkekler de sağlıklı ve havada uçuşan kabarık saçlar ister öyle değil mi? İyi saçları yönetmek ancak uygun bir saç bakımı rutini ile mümkündür. Farklı mevsimlerde saçınızın bakımı nasıl yapılır, en iyi saç yağları, saç bakım uygulamaları, saçla ilgili sorunlara çareler vb. bu yazımızda bahsettik. Bu yazımızda evde saç bakımı hakkında her şeyi öğrenin!

Koşullandırmak ya da şekillendirmemek, yağlamak ya da yağlamamak – saçınız söz konusu olduğunda her türlü tavsiyeyi bulacaksınız. Anneler size ‘saçlarınızı yağlamanızı’ söylerken, kuaförünüz yeni ürünlerini önerecektir. Tedavi seçiminizi yapmadan önce, bilmeniz gereken birkaç şey var.

Saç bakımı‘nda ilk adım diyetinizdir ve diyetinizdeki en önemli iki şey demir ve proteindir. Saç hücreleri vücuttaki en hızlı büyüyen hücrelerdir ancak aynı zamanda doğru beslenmediğiniz veya hayatta kalmak için gerekli olmadıkları için eksiklikleri olan ilk etkilenenlerdir.

Sağlıklı Saç Nasıl Korunur?

Evde Saç Bakımı Nasıl Yapılır? Evde Doğal Saç Bakımı

Diyetinize yapraklı sebzeler, balık, kabak çekirdeği, fasulye, nohut, soya fasulyesi ve tahıllar gibi demir açısından zengin yiyecekleri deneyin ve dahil edin. Doktorlar günde yaklaşık 12 mg demir tüketmenizi önermektedir ..

Ayrıca proteine ​​de ihtiyacınız var çünkü saçınızı güçlendiren şey bu. Peynir, süt, soya, mercimek, bezelye, kinoa ve yoğurt gibi amino asitler açısından da zengin olan tam proteinleri içerir.

Ancak saç bakım uzmanları, sağlıklı saç hayalinin doğru saç bakımı ile gerçeğe dönüştürülebileceğini söylüyor. Bu makaledeki en iyi saç bakımı ipuçlarının derlenmiş bir listesini keşfedin.

Saçınızı Düzenli Olarak Yıkayın

Saçınızı düzenli olarak yıkamak, saç derinizin ve saçınızın kirden ve fazla yağdan arındırılmasını sağlar. Ancak doğru sıklık saç tipinize ve kişisel tercihlerinize bağlıdır. Çok kuru saçlarınız varsa , yıkamanızı haftada iki kez ile sınırlayın. Yağlı bir saç deriniz varsa , saçınızı farklı günlerde yıkamak yardımcı olabilir.

Saç derisini temiz tutmak, kepek, saç dökülmesi gibi çoğu saç problemini önlemek için bir zorunluluktur. Saç büyümesini desteklemek için saçınızı iki haftada bir veya haftada üç kez hafif şampuanla yıkayın. Yağlı bir saç deriniz varsa, her gün şampuanlayın. Ayrıca kafa derisi fırçalamayı da kullanabilirsiniz.

Kimyasal İçermeyen Şampuanlar Kullanın Kimyasallar

Saça çok zarar verir. Bunlar kafa derisinin pH seviyesini etkiler ve saç hasarına neden olur. Organik ve kimyasal içermeyen şampuanlar ve diğer saç bakım ürünleri kullanmak, gereksiz saç hasarınızı önleyebilir. Saç tipinize göre nazik şampuanlar satın alabilirsiniz. Şampuanınızda paraben ve sülfat olup olmadığını kontrol edin ve bunları kullanmaktan kaçının. Ayrıca bazı ürünlerin size uymadığını düşünüyorsanız kullanmayı bırakın.

Saçınızı uygun şekilde şekillendirin

Saç bakımı, özellikle kuru, mat ve kıvırcık saçlı kişiler için şampuanlama kadar önemlidir. Saç kremi, dış tabakayı hasardan korumak için gerekli bileşenlerle saçı yumuşatmaya ve yumuşatmaya yardımcı olur. Saç şekillendirme araçlarını sık sık kullanıyorsanız, ısının saçınızdaki etkilerini yok etmek için saçınızı düzenli olarak şekillendirmelisiniz. Saç uçlarına saç kremi uygulayın ve iyice durulayın.

Saçınızı hava ile kurutun

Islak saçınızı kurutmanın en iyi yolu hava ile kurutmaktır. Düzenli olarak yapıldığında yoğun saç hasarına neden olacağından, yalnızca gerektiğinde kurutun. Isı kullanmak saç derisine ve saç tellerine zarar verebilir. Saçta ısı kullanımını sınırlayın ve farkı kendiniz fark edeceksiniz. Hasar riskini azaltmak için ıslak saçınızı havluyla kurutun veya havayla kurutun. Ayrıca ıslak saçı asla taramayın. Kurumasını bekleyin ve ardından tarayın.

Saçınızı Düzgün Yağlayın

Birçok insan saç yağlanmasını hafife alır. Bu, saçınızı beslemek ve beslemek için şampuanlama kadar önemlidir. Saç derisinde kan dolaşımını teşvik etmek için yağlarken saç derinize masaj yapın. Ayrıca kasları gevşetir, beslenmeyi iyileştirir ve saç büyüme sürecini uyarır. Saç büyümesi için en iyi yağlar badem yağı, zeytinyağı, hindistancevizi yağı ve hint yağıdır.

Daima Geniş Dişli Bir Tarak Kullanın

Saçınızı yıkadıktan sonra, saçınızı evcilleştirmek için geniş dişli bir tarak kullanın. Saç telleri ıslandığında zayıf olduğu için geniş dişli bir tarak kullanmak saç kırılmasını azaltır. Tıbbi faydalar için bir neem tarağı da kullanabilirsiniz.

Saçınızı Düzenli Olarak Düzeltin

Düzeltme, saç bakımının önemli bir parçasıdır. Düzeltme, saçını kestirmek değil, bölünmüş uçlardan kurtulmak için saçı kesmektir. Ayrıca 6-8 ayda düzenli olarak tıraş olmak, saçların daha hızlı uzamasını sağlar. Islak saç kırılgandır ve kırılmaya eğilimlidir. Saçınızı kurumaya bırakın ve ardından saçınızı taramak için geniş dişli bir tarak kullanın . Bu tarz bir tarak saçınızın zarar görmesini engeller.

Daha Fazla Su İçin

Dış nemlendirme ile birlikte iç nemlendirme, dengeli ve sağlıklı saçların anahtarıdır. Nemlendirici saç bakım ürünleri ve yağları kullanıyor olabilirsiniz , ancak günde en az 3 litre su içmek saç sağlığının iyi olmasını sağlar.

Doğru Koşullandırın

Saç kremi‘niz, saçın düz ve yönetilebilir olmasını sağlayan bileşenler içerir. Saçınızı çevresel saldırganlardan ve ısıyla şekillendirmeden korur. Ancak saç derisine değil, sadece saç uçlarına uygulanmalıdır. Ayrıca, uygulamadan sonra iyice duruladığınızdan emin olun.

Evde Saç Bakımı Nasıl Yapılır? Evde Doğal Saç Bakımı

İşte kaçınmanız gereken bazı saç bakımı yapılmaması gerekenler.

Sıcak su, saç derisinden doğal saç yağı‘nı çıkardığı için sıcak duşları önleyin. Saçınızda hasar varsa saçınızı sıcak suyla yıkamaktan kaçının. Saçları soğuk veya akan suyla yıkamak en iyisidir. Son derece zararlı oldukları için kimyasal tedavileri kullanmaktan kaçının. Bunlar sadece büyümelerini bozmakla kalmaz, aynı zamanda saç dökülmesi‘ni de tetikler.

Stres almak da saçın zarar görmesine neden olur. Endişelenen ve strese giren kişiler akut saç dökülmesi yaşarlar.
Saç derisinde tahrişe neden olduğu ve saç tırnak etlerine zarar verdiği için saçınızı asla tuzlu suyla yıkamayın. Klorlu suyun zarar görmesini önlemek için yüzme sırasında saç boneleri takın.

Evde Saç Bakımı Nasıl Yapılır? Evde Doğal Saç Bakımı
Giriş Yap

Diyarbakır Online ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!