Google Adwords Reklam Ücretleri – Google’a Reklam Vermek

featured

Google Ads (eski adıyla Google AdWords), reklamların Google‘ın arama sonuçlarında ve Görüntülü Reklam Ağı ve Google’ın AdSense programı aracılığıyla farklı web sitelerinde gösterilebilmesi için reklamverenlerin belirli anahtar kelimelere teklif vermesine izin verilen Google‘ın reklamcılık platformudur.

İşinizi pazarlamaya gelince, bütçe her zaman bir rol oynar. Bir işletme sahibi olarak, bir kampanyaya ne kadar para harcayabileceğinizi bilmeli ve enerjinizi ve fonlarınızı size sonuç getirecek sistem ve tekniklere odaklamalısınız.

Bu makalede, Google Ads‘ün nasıl çalıştığını, Google Ads maliyetleri‘ni, Google Ads’in maliyetini, Google reklam harcamalarını etkileyen faktörleri ve çok daha fazlasını öğreneceksiniz.

Google Ads’e kısa bir giriş

Google Ads, sattıklarınıza benzer ürün veya hizmetler arayan müşterilere ulaşmanızı sağlayan çevrimiçi bir platformdur. Google, dünyanın en popüler arama motorudur ve her saniye 40.000’den fazla arama gerçekleştirir. Google’da bir arama yaptığınızda, genellikle sayfanın üst kısmında açılır reklamlar görürsünüz. Bunlar, dikkatinizi çekmek ve sizi bağlantıya tıklayıp bir ana sayfayı veya açılış sayfasını ziyaret etmeye teşvik etmek için tasarlanmış Google reklamlarıdır.

Google Ads, geniş bir erişime sahip olması, hedef pazarları ve grupları tanımlamanıza olanak sağladığı ve size yerel, ulusal veya küresel ölçekte reklam verme fırsatı sunduğu için birçok işletme için mükemmel bir seçimdir. Google Ads üzerinden bir reklam yayınladığınızda, yalnızca biri reklamınıza tıkladığında ödeme yaparsınız. Google Reklamları ile, geniş bir ürün ve hizmet yelpazesinin reklamını yapabilirsiniz. Bu platform, özellikle web kullanıcılarını hedefleyen ve çevrimiçi ticareti artırmayı uman işletmeler için faydalıdır.

Google AdWords’ün Maliyeti Ne Kadardır?

Birçok işletme, başarılı bir PPC kampanyası yürüttükten sonra satışlarında büyük bir artış gördü.

Google Ads‘in maliyetine bakarken, Google Ads kampanyalarının maliyetini birkaç değişkenin etkilediğini bilmek önemlidir.

Bu nedenle “Bir Google reklamı ne kadara mal olur?” sorusunun doğrudan bir cevabı yoktur. Nişinizde biraz araştırma yapmalı ve tıklama başına gidişat oranının ne olduğunu görmelisiniz.

2021’de Google reklamlarının maliyetine ilişkin kabaca bir tahmin istiyorsanız, arama ağındaki Google Ads için tüm sektörlerde ortalama tıklama başına maliyet 2.50 Tl olabilir.

İyi haber şu ki, Google Ads platformu işletme sahiplerinin Google tıklama başına ödeme reklamlarını yönetmelerine, nişleri için en etkili anahtar kelimeleri seçmelerine, günlük bir Google PPC bütçesi belirlemelerine ve reklam maliyetlerini uygun fiyatlı tutmalarına olanak tanıyor.

Bir Google reklamının maliyetini etkileyen en büyük faktör Google Ads açık artırmasıdır. Rakiplerinizin aynı anahtar kelimeler için tıklama başına ne kadar ödediğine bakmalı ve ardından aynı anahtar kelime için daha fazla teklif vermek isteyip istemediğinize karar vermelisiniz.

Google AdWords Açık Artırması nedir?

Google Ads açık artırması, Google reklam yerleşiminizi ve seçtiğiniz anahtar kelimeler için ödemek istediğiniz maliyeti belirler.

Google Ads açık artırmasında, reklamverenlerin reklam sıralamaları, reklamlarının yerleşimini ve ödemeleri gereken Google Ads tıklama başına maliyetini belirler.

Reklamınızın reklam sıralaması, reklam kalitenize ve o anahtar kelime için geçerli maksimum teklifinize bağlıdır. Elbette rakiplerinizin teklifleri kontrolünüz dışındadır, ancak reklam kaliteniz üzerinde çalışabilirsiniz.

Örnek bir reklam kalitesi puanını koruyarak, Google Ads maliyetine daha az harcayabilir, ancak yine de daha yüksek bir reklam konumu elde edebilirsiniz. Ayrıca , reklamlarınız yayınlandıktan sonra çekiciliğini artırabilecek açıklama metni uzantıları gibi araçlardan da yararlanabilirsiniz .

Google AdWords İçin İdeal Bütçe Nedir?

Google’ın gelirinin büyük çoğunluğu Google Ads’ün başarısına dayanmaktadır. Bu nedenle platformlarında reklam vermek isteyen işletmelere yardımcı olacak birçok araca sahiptirler.

Bütçenize ve Google AdWords maliyetinize karar vermenize yardımcı olması için Google Ads Maliyet Hesaplayıcı’yı kullanabilirsiniz.

Google AdWords, her gün Google Ads maliyetinizi ayarlamanıza olanak tanıyan bir bütçe kontrolü özellikleri sunar.

Sizden satın alan yeni bir müşteriden elde edeceğiniz tipik getiriyi öğrendikten sonra, Google Ads Maliyet Hesaplayıcı, reklam harcamalarından elde edilen gelirin (ROAS) ne kadar olacağını hesaplayabilir. Bu hesaplama, belirli bir Google reklamının maliyetinin çok pahalı olup olmadığını belirlemenize yardımcı olabilir.

Bu araçla, reklam harcamanızı belirli bir yüzde artırmanın daha fazla para mı kazandıracağını yoksa zarar mı yaratacağını değerlendirebilirsiniz.

Dönüşümlere odaklanın – web sitenizdeki işlemler

Bu teklif stratejisi, bir edinme başına maliyet (EBM teklifi) veya reklam harcamalarından elde edilen getiridir (ROAS). Bu teklif verme stratejisi, satın almalar veya potansiyel müşteri kayıtları gibi dönüşümlerle ilgilenen dönüşüm hunisinin alt kısmındaki doğrudan yanıt için en uygundur .

Tıklama Başına Maliyetinizin Ne Kadar Olacağını Nasıl Öğrenirsiniz?

TBM maliyetleriniz ve bütçeleriniz dönüşüm hunisinin üst kısmındaki anahtar kelimelere dayalıysa, kafa karışıklığı yaratıyor olabilirsiniz. Üst huni kelimeleri, satın alma niyetini göstermediklerinden daha ucuzdur. Dönüşüm hunisinde ilerleyip satın alma amacına yaklaştıkça bu durum değişecektir.

Google reklam maliyetinizi nasıl düşürürsünüz?

1. Hacim için değil, amaç için daha fazla anahtar kelime hedefleyin

Hedeflemek için yüksek hacimli anahtar kelimeler aramak yerine, hacim düşük olsa bile arama amaçlı uzun kuyruklu anahtar kelimelere gidin. Bu, tıklama başına maliyeti düşürmenizi sağlayacaktır.

2. Negatif anahtar kelimeler ekleyin

Google reklam maliyetlerinizi düşürmek için reklamlarınızın bir parçası olmak istemediğiniz negatif anahtar kelimeleri ekleyin. Alakasız anahtar kelimeler kullanmak, tıklama başına maliyetinizi artırabilir.

3. İdeal müşterinizi hedeflemek için Google müşteri eşleşmesini kullanın

Google Müşteri Eşleştirme , daha fazla dönüşüm elde etmek için mevcut e-posta listelerinizden bir kullanıcı grubu oluşturarak hedef kitlenizi oluşturmanıza yardımcı olan bir Google Ads özelliğidir. Bu iki şekilde yapılır. İlk yöntem, müşterinizin verilerini Google’a manuel olarak yüklemek ve ikinci yöntem, Google Ads’i Leadsbridge‘in Audience Sync aracılığıyla CRM’nizle entegre ederek verilerinizi otomatik olarak yüklemektir. Bu araç özellikle çok büyük bir listeniz varsa kullanışlıdır.

Google Adwords Reklam Ücretleri – Google’a Reklam Vermek
Giriş Yap

Diyarbakır Online ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!