Diyarbakır Halkı Şikayetçi: Toplu Ulaşım Çileye Dönüştü

featured

Diyarbakır’da toplu taşımadaki aksaklıklardan şikayetçi olan vatandaşlar, ev ve iş yerlerine gidiş dönüşlerde araç bulamadıklarını söyleyerek, duraklarda uzun süre beklediklerini dile getirdi. Otobüs sayısının kentte acilen artırılması gerektiğini belirten vatandaşlar, mağdur olduklarını dile getirdi.

Diyarbakır’da toplu taşıma araçlarının yetersizliğinden dolayı halk bu soğukta uzun süre duraklarda bekliyor. Toplu taşıma ihtiyacının yeteri kadar karşılanmadığı Diyarbakır‘da, vatandaşların işe gidiş gelişler çileye dönüştü. Kentin en işlek ve insan trafiğinin en yoğun olduğu Yenişehir ilçesine bağlı Ofis semtinde, uzun süredir araç bekleyenler, belediyenin uygulamalarına tepkilerini gösterdi.

Mezopotamya Ajansına konuşan ve uzun süredir durakta otobüs beklediğini söyleyen Abdullah Kaya, “Diyarbakır’da Toplu taşıma araçlarında büyük bir eksiklik var. Ben Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi yakınlarında oturuyorum. Bazen özel aracımla işe gelirken duraklarda çok sayıda insanlaırn otobüs beklediğini görüyorum. Bazen insanları kendi aracıma davet ediyorum. Yol yaptıklarını söylüyorlar, iş sadece yol yapmakla bitmez, halkın rahatını düşünmektir” dedi..

BOŞ OTOBÜS GÖRMEDİM AÇIKLAMASI

Durakta yarım saattir beklediğini söyleyen Kübranur Yılmaz, aşırı kalabalıktan dolayı gelen otobüslere binemediklerini söyledi. Kayyım yönetiminin 3 Ocak tarihinde 11 yeni otobüsü kullanıma sunduğu yönündeki reklamlarının doğruyu yansıtmadığını söyleyen Yılmaz, “Bence gerçeği yansıtmıyor, yansıtsaydı duraklarda bu kadar izdiham yaşanmazdı. Belediye otobüs almışsa bile işe yaramamış demek ki daha fazla alınması gerekiyor. Ben hiçbir otobüsü boş görmedim.

Otobüsler sürekli dolu geliyor. Bu da gerçeği yansıtmadığını açıkça gösteriyor” diye belirtti. Kendisi gibi herkesin mağdur olduğunun altını çizen Yılmaz, “Ben buraya gelmek için bir buçuk saat zamanımı harcadım. Belediyenin bizlere yardımcı olması gerekiyor. Gördüğünüz gibi çok sayıda insan duraklarda otobüs bekliyor. Herkes haklı olarak çok asabi oluyor. Otobüsler tıklım tıklım geliyor. Oturmak bir yana, otobüse sığmaya çalışıyoruz. Herkes evine, işine gidiyor” diye konuştu.

BELEDİYE’YE SEÇİLENLER HİZMET ETSİN

Ulaşım sorunun kaynağında kayyım yönetimi olduğunu vurgulayan Yaşar Oktay adlı vatandaş da şu açıklamaları yaptı: “Yarım saattir otobüs bekliyorum. Diyarbakır‘da otobüsler yeterli değil. Çok sayıda insan duraklarda otobüs beklediği için izdiham yaşanıyor. Bu bir rezalettir. Bu sorunun çözümü için belediyenin hizmeti gerekiyor fakat kayyım hizmet etmiyor. Belediyenin gerçek sahipleri kimse onların oturup hizmet etmesi gerekiyor.” dedi.

ENGELLİLER MAĞDUR OLUYOR

Otobüs yetersizliği yanı sıra kullanımda olanların da engelli rampasının çalışmadığını dile getiren yürüme engelli Metin Selçuk da, “Her zaman durakta uzun süre otobüs bekliyorum. Gelen çoğu otobüsün engelli rampası kırık olduğundan dolayı binerken zahmet çekiyoruz. Diğer vatandaşların yardımıyla otobüslere binebiliyoruz. Şoförlerin çoğu bizi almıyor. Şikayet ettiğimizde düzelteceğiz diyorlar ama kimse düzeltmiyor. Bu yüzden biz engelliler mağdur oluyoruz. Engellilerin yaşadıkları bu sorunun acilen çözülmesini istiyoruz” dedi.

OTOBÜS SAYISININ KENTTE ARTIRILMASI GEREKİYOR

Tepkisini dile getirenlerden Sevim Akın, “Kırk dakikada bir otobüs geliyor ve çok yoruluyoruz. Taksiye binmek istesek çok pahalı geliyor, binemiyoruz. Bu durumda beklemeye mecbur kalıyoruz ve bu da bizi yoruyor” diye konuştu. Araç sayısının arttırılmasını söyleyen Remzi Filizay da “Otobüsler çok geç geliyor. Dolu geliyor ve binemiyoruz. Otobüs sayısının artırılması gerekiyor” sözlerini söyledi..

BİZLER MAĞDUR OLUYORUZ

Kent içi ulaşımdan şikayetçi olan bir vatandaş da, şunları söyledi: “Bazen yarım duraklarda saat otobüsü bekliyoruz. Bazen daha geç geliyor. Geldiği zaman ise binmek için zaten yer kalmıyor. Otobüs geç geldiği için biz de dolayısıyla işimize geç kalıyoruz. Mağdur oluyoruz. Otobüs sayısının artırılması lazım. Diyarbakır’a hizmet edilmiyor, ediliyorsa neden bu kadar insan otobüs bekliyor? açıklamasında bulundu..

Diyarbakır Halkı Şikayetçi: Toplu Ulaşım Çileye Dönüştü
Giriş Yap

Diyarbakır Online ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!