Diyarbakır’da Yıkılan Binadan 13 Yaşındaki Çocuk Kurtarıldı!

featured

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve 10 ilimizi etkileyen 7,7 büyüklüğündeki korkunç depremde Diyarbakır’da yıkılan binanın enkazından arama kurtarma çalışmaları sonucunda yaklaşık olarak 16 saat sonra 13 yaşındaki kız çocuğunun yaralı olarak çıkarıldığı öğrenildi.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7,7 büyüklüğündeki depremden büyük ölçüde etkilenen Diyarbakır’da yıkılan binalar arasında bulunan merkez Bağlar ilçesi Tesisler Kavşağı’ndaki Serin-2 Apartmanı’nda enkaz altında kalan vatandaşların kurtarılması amacıyla AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık, polis, itfaiye ve jandarma ekiplerinin yürüttüğü çalışma devam ediyor.

Ekiplerin yaptığı titiz çalışmalar sonucu enkaz altından yaklaşık 16 saat sonra Rabia isimli 13 yaşındaki kız çocuğu kurtarıldı.

Yaralı olarak enkazdan çıkarılan küçük çocuk, sağlık ekiplerince ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Öte yandan önemli bir gelişme oldu.. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’de gerçekleşen depremler sebebiyle 7 gün süreyle ülke genelinde milli yas ilan edildiğini kamuoyuna duyurdu. İl genelinde ve dış temsilciliklerde 12 Şubat 2023 tarihinde Pazar günü güneşin batışına kadar bayraklar yarıya çekilecek.

Diyarbakır’da Yıkılan Binadan 13 Yaşındaki Çocuk Kurtarıldı!
Giriş Yap

Diyarbakır Online ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!