İşte Diyarbakır’da Yapılacak Olan Deprem Konutlarının Sayısı

featured

Diyarbakır‘da kaç tane deprem konutu yapılacak? Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesinde depremzedeler için yapılacak olan konutlarla ilgili dün açıklamalarda bulundu.

Bakanı Murat Kurum, belirlenen yeni alanlarda toplamda 199 bin 739 konut inşa edileceğini söyledi.

Bakanlığa bağlı TOKİ ve Emlak Konut Genel Müdürlüğü Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen depremzedeler adına geçici barınma alanı çalışmalarının yanı sıra kalıcı konutlar için de süreçler başlatıldı.

DİYARBAKIR’A KAÇ DEPREM KONUTU YAPILACAK?

Çalışmalar kapsamında deprem sonrasında etkilenen illerden birisi olan Diyarbakır’da kaç konut yapılacağı vatandaşlar tarafından merak ediliyordu. Bakan Murat Kurum, Diyarbakır’da toplamda 6 bin konut ile 2 bin 927 köy konutunun yapılmasının planlandığını açıkladı. Diyarbakır’da sözleşme sürecine başlanan 595 konut Merkez Kayapınar ilçesinde yapılması planlanıyor.

HANGİ ŞEHİRE KAÇ DEPREM KONUTU YAPILACAK?

TOKİ tarafından belirlenmiş olan yerleşim yerlerinde ilk etapta Kahramanmaraş’ta 45 bin 67, Hatay’da 40 bin 426, Adıyaman’da 25 bin 882, Malatya’da 44 bin 770, Osmaniye’de 9 bin 550, Gaziantep’te 18 bin 544, Diyarbakır’da 6 bin, Şanlıurfa’da 3 bin, Elazığ’da 3 bin 750,  Adana’da 2 bin 200 ve Kilis’te 250 konut olmak üzere 199 bin 739 konut yapılacak.

KONUTLAR NERELERDE YAPILACAK?

Konutlar, merkeze yakın, kültürel yapısına, şehrin sosyolojisine, demografik yapısına ve vatandaşların ihtiyaçlarına göre belirlenen rezerv alanlarda yapılması ön görülüyor.

Zemin artı 3-4 katı geçmeyecek olan yeni konutlar, balkonlar hariç 105 metrekare brüt, 85 metrekare net, 3 artı 1 olarak yapılacak.

KONUTLAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Bakanlık tarafından mart ve nisan aylarında şehir merkezi ve köylerde 270 bin konutun yapımına başlanması, sonrasında etap etap bu sayının artırılması yapılacak.

İşte Diyarbakır’da Yapılacak Olan Deprem Konutlarının Sayısı
Giriş Yap

Diyarbakır Online ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!