Diyarbakır’ın Bir İlçesine Daha Doğalgaza Kavuştu!

featured

Diyarbakır’ın Hani ilçesinde altyapı çalışmaları sonrasında bölgeye geçici süreliğine taşımalı doğalgaz verilmeye başlandı. İlçedeki kadınlar doğalgazın kendilerine bundan sonra rahatlık sağlayacağını ifade etti. İlçe sakinleri doğalgazın bölgeye gelmesinden gayet memnun.

Hani Belediyesi tarafından projesi gerçekleştirilen doğalgaz projesinin ilk etabı çerçevesinde ilçeye taşımalı olarak doğalgaz montajı gerçekleştirildi. Çalışma sonucunda ilçenin ortalama yüzde 30’una doğalgaz verildi.

İlçede yapılan çalışmalar arasında doğalgaz projesinin önemli olduğuna aktaran Hani Belediye Başkanı İbrahim Lale, evlere geçici olarak taşımalı giden doğalgazın yakın zamanda ana borudan çekileceğini aktardı..

Doğalgazın ana hattan alınması için 4-5 aya yakın gibi bir sürenin gerektiğine dikkat çeken Başkan Lale, “İlçemizdeki evlerin ısınması için doğalgaz hızlı bir şekilde belediyemiz tarafından taşımalı olarak kuruldu. İnşallah en kısa sürede doğalgazı tamamıyla ana borudan da çekeceğiz. İlçenin tümünün doğalgaza kavuşması için firmamız çalışıyor. Ama gazı ana hattan almak için 4-5 ay gibi bir süre gerekiyor. Bu süre zarfından vatandaşımız taşımalı hattan ısınma yardımını alacak. Kısacası ilçemizin doğalgaz sorununu 1 yıl içerisinde çözeceğiz” dedi.

DOĞALGAZ EKONOMİK RAHATLAMA SAĞLADI

İlçe  yaşayan halkın bölgeye doğalgaz çekileceğinin hayal bile edemediğini söyleyen eden İbrahim Lale, “Doğalgazın çok yönlü faydası bulunuyor. Bunların başında kömür ve odun fiyatlarının yükselmesi geliyor. Diğer yandan, ilçemizde ormanlarda kesilen ağaçların sayısı da azalmış olacak. Bu yönden de bir nebze de olsun halkımıza fayda sağlanacak.

Doğalgaz özellikle ekonomik olarak da vatandaşlarımızın bütçelerine uygun bir şekilde hitap ediyor. İlçemizdeki evlerin yüzde 30’u artık doğalgazlı. Geri de kalan evler de en kısa sürede doğalgaza kavuşacaktır. İlçe halkı doğalgazın ilçeye geleceğini hayal dahi edemiyordu. Fakat doğalgaz ilçemize geldikten sonra milletimiz bizlere şükranlarını sundu” diye konuştu.

KADINLAR OLDUKÇA MEMNUN

Kübra Yılmaz adlı vatandaş ise ilçeye doğalgaz çekilmeden önce kış aylarında oldukça zorlandığını belirtti. Bebeklerinin doğduktan sonra ev içindeki doğalgaz sayesinde tüm odaya rahatlıkla çıkardığını söyleyen Yılmaz, “Evimizin doğalgazsız olması bizi çok zorluyordu. Özellikle bebeğimizin doğumundan sonra bu bizi biraz daha zorlamaya başladı. Doğalgazın gelmesiyle beraber bebeğimizi sobalı olan tek bir odada değil de artık tüm odalara çıkarmaya başladım.

En azından eskiye göre daha az hasta oluyoruz. Günümün çoğu mutfakta geçtiği için doğalgaz olmadığı zamanlar açıkçası hemen işim bitsin de sobalı odaya geçeyim niyetindeydim. Doğalgaz geldikten sonra evimizin içi yaz ayındaki sıcaklık gibi oldu” sözlerini söyledi.

İlçeye doğalgaz çekileceğinden umutlarının olmadığını söyleyen Mensure Uçak isimli kadın, soba kullandıkları dönemde evlerinin büyük olması sebebiyle ısınamadığını söyledi.

Uçak, “Doğalgazın ilçemize gelmesi bizim için çok iyi oldu. Biz eskiden bu günleri göreceğimize hiç inanmıyorduk. Mutfakta, banyoda, lavaboda çok şükür şimdi sıcak suyumuz var. Özellikle ocağımızda doğalgaz ateşinin tütmesinden oldukça memnunum. Böyle rahatlığı Rabbim öbür dünyada da bizlere versin. Ellerimde egzama olduğu için soğuk suya değdiği zaman çatlıyordu. Şimdi ellerim sıcak suda olduğu için pamuk gibi. Eskiden televizyonlarda doğalgazın evlere çekildiğini izliyorduk. O zaman kendi kendime keşke bizim de sıcak suyumuz, evimizin tamamı ısınsa diyordum. Şimdi çok şükür bize de nasip oldu” dedi.

Diyarbakır’ın Bir İlçesine Daha Doğalgaza Kavuştu!
Giriş Yap

Diyarbakır Online ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!