Saç Ekimi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

featured

Saç ekimi nispeten basit ve genellikle bir gün içinde gerçekleşirken, saç ekimi sonrası bakım ve iyileşme süreci prosedürün çok önemli bir parçasıdır ve bu nedenle bu şekilde tedavi edilmelidir.

İyileşme döneminde olası yan etkilerden yapılması ve yapılmaması gerekenlere kadar dikkate alınması gereken birçok faktör vardır. Bu kılavuzda, bakım sonrası ve iyileşme sürecini baştan sona inceleyeceğiz, oluşabilecek yan etkileri vurgulayacağız ve işe geri dönmek veya yeni ekilen saçınızı yıkamak gibi olabilecek tüm düşüncelerinizi ele alacağız.

İyi haber şu ki, iyileşmiş ve başarılı bir saç ekimi tıpkı normal saçlar gibi davranır, yani fırsatları kaçırmadan hayatınızı dolu dolu yaşayabilirsiniz. Ama önce iyileşmeniz gerekecek. Bir saç ekimi’nden tamamen kurtulmak zaman alır, bu sırada saç derinize iyi baktığınızdan emin olmak ve kendinize mümkün olan en iyi sonuçları elde etme fırsatı vermek için harekete geçmeniz gerekir.

Saç ekimi‘nin iyileşme sürecini daha iyi anlamanıza yardımcı olmak için, ameliyatınızdan sonra neler bekleyebileceğinize dair bir zaman çizelgesi oluşturduk; yanı sıra aradığınız sonuçları elde etmenize yardımcı olacak bir yapılacaklar ve yapılmayacaklar listesi.

AğrıSaç ekimi işleminden sonra bir kaç gün boyunca, büyük olasılıkla donör bölge çevresinde hafif ağrı yaşanması yaygındır. Bazı insanlar da ameliyattan sonraki ilk birkaç gece uyumayı zorlanabilir. İyi haber şu ki, nakil sonrası ağrı, klinikte veya eczanede sağlanacak reçetesiz satılan ilaçlarla kolayca tedavi edilebilir.

Şişlik – Çoğu saç ekimi prosedüründe gözle görülür şişlik oluşması nadirdir, ancak yoğun operasyonlar veya yoğun olarak saç çizgisine odaklanan ameliyatlardan kaynaklanabilir. Bu durumlarda şişlik, alın ve göz çevresini etkileyebilir ve üç ila beş gün arasında sürebilir. Semptomları azaltmak için ilaç sağlanabilir.

Kaşıntı – Saç ekimleri genellikle ameliyattan sonra genellikle yedi ila on dört gün arasında süren bir kaşıntı hissine neden olabilir. Kaşıntı, kafa derinizdeki dokunun iyileşmeye ve işlemden sonra iyileşmeye başladığının bir işaretidir.

Uyku Sorunu – Nakilinizden sonraki ilk haftalarda uyku şekliniz çok önemlidir. Alıcı bölgelere mümkün olduğunca az dokunmanız gerektiğinden, hastaların başları bir yastık üzerinde, tercihen bir seyahat/boyun yastığı üzerinde sırt üstü yatmalarını tavsiye ediyoruz. Bu, uyurken yanlışlıkla kafa derinize dokunmanızı önleyecek ve ayrıca şişliklerin azalmasına yardımcı olacaktır.

İyileşme – Ameliyattan sonra normal benliğiniz gibi hissetmeniz uzun sürmez; Yaklaşık bir gün sonra kafa derinizde biraz ağrı ve uyuşukluk olsa da kendinizi iyi hissetmelisiniz. Ayrıca, ekilen saçın tabanında yaklaşık on gün boyunca açıkça görülebilecek kırmızı kabuklar bulacaksınız.

Bu noktadan sonra normal görünümünüz ortaya çıkmaya başlayacaktır – kesin iyileşme süresi yaş, diyet, yaşam tarzı ve iklime bağlı olarak hastadan hastaya farklılık gösterecektir.

Saç ekiminden sonra 3 aya kadar!

İşleminizden sonraki ilk ay, ekilen alanlarda saçların çıkmaya başladığını görmeye başlayacağınız zamandır. Tam doğal büyüme genellikle yaklaşık 10 ay alacağından, yeni saç büyümeniz başlangıçta kaba ve düzensiz olabilir. Bununla birlikte, her hastanın iyileşmesi farklıdır, bu nedenle saçlarınızın yeniden çıkması daha uzun sürüyorsa korkmayın! ekimin başarısız olduğu anlamına gelmez.. Sadece biraz daha uzun sürmesi gerekebilir.

Saç ekiminizden sonraki ilk ayda, cerrahınız tarafından sağlanacak bakım sonrası adımları takip etmek önemlidir. Bu, iyileşme sürecini hızlandırmaya yardımcı olmak için saç derinize düzenli olarak püskürtmeyi ve ayrıca kabuklanmayı önlemek için folikülleri ve kesikleri korumayı içerir.

Saç ekimi sonrası yapılmaması gerekenler

Yeni aşılanmış saç derinizi korumak için ameliyattan sonra en az 14 gün boyunca tüm yorucu egzersizlerden kaçınmalısınız. Egzersiz ne kadar kuvvetli olursa, nakil sonuçlarınızı olumsuz etkileme olasılığınız o kadar artar. Saç ekiminizden bir hafta sonra yoga ve diğer hafif egzersizleri yapmaya başlayabilirsiniz. Bununla birlikte, başınızın üzerinde durmanın veya başınızın sarkık olduğu bir pozun ekim sonrası saç deriniz için iyi olmadığını bilmelisiniz.

Saç ekiminizden sonraki ilk günlerde doğrudan güneş ışığından kaçınmak çok önemlidir; özellikle kafa deriniz şişmişse. Saç deriniz ameliyat sonrası oldukça hassastır, yani güneş, hala hassas durumda olan son greftlerinize zarar verebilir.

Tuhaf bir istek gibi gelebilir, ancak eğilmekten veya aşağı bakmanızı gerektiren herhangi bir faaliyetten kaçınmalısınız. Bunun nedeni, eğilme eyleminin kanın başınıza hücum etmesine ve tahrişe neden olabilecek veya greftlerin doğru alınmamasına neden olabilecek gereksiz ve aşırı kanamalara yol açabilmesidir.

Saç kökleri‘nize giden kan akışını yavaşlatarak iyileşmenizi zorlaştırabileceğinden, ameliyattan sonra en az 30 gün sigara içilmemelidir. Ayrıca saç ekimi prosedürünün nihai hedefi olan yeni saçların büyümesini de kesintiye uğratabilir.

FUE saç ekimi yöntemi

İyileşme süreci tamamen seçilen ameliyat yöntemine bağlıdır. FUE saç ekimi ilk iyileşme süreci diğer saç ekimi operasyonlarından farklı olarak hızlı ve nispeten ağrısızdır (10-14 gün).

Bunun nedeni, ameliyatın kendisinin, cerrahların saç köklerini tek tek çıkarmak yerine donör alandan bir deri şeridi çıkaracağı FUT  ameliyatına kıyasla daha az invaziv olmasıdır.

Saç Ekimi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler
Giriş Yap

Diyarbakır Online ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!