Açma Kapama Ücretleri Kalkıyor!

featured

Elektrik, telefon, su, internet, elektrik gibi herhangi bir hizmette faturaların ödenmemesi halinde kesme işlemi uygulanıyordu. Örnek verecek olursak doğalgazda 36 lira, GSM operatörleri 30-50 lira arasında değişen açma-kapama bedeli alıyor. Elektrikte ise bu rakam 37 ila 189 lira arasında değişiyor. Bunlar özel sektörde ve belediyelerde olduğu için bir düzenleme söz konusu olmayacak.

Tüketiciyi koruma yasa teklifi görüşmeleri, vatandaşı ilgilendiren farklı alanlarda düzenleme hazırlığı yapıldığını ortaya çıkardı. Özelikle Elektrik, doğalgaz, Telefon, internet hizmetlerinde Açma-Kapama bedellerinin alınmaması için çalışma yapılıyor. Muhalefet partileri bunun hayata geçirilmesi için önerge verdi, ilgili bakanlıklar ise uygulamaya son verileceğini duyurdu.

ŞU ANDA DÜZENLEME YAPILIYOR

Ayrıca toplantıda, muhalefet parti milletvekilleri, “Elektrik, doğalgaz, su, telefon ve GSM şirketleriyle internet sağlayıcı şirketler olmak üzere bu ve benzeri hizmetleri sağlayan şirketler açma-kapama bedeli altında bir Ücret talep edemez” şeklinde önerge verdiler. Önerge kabul edilmezken, toplantıya katılan ilgili bakanlık bürokratları, komisyon üyelerine, bu konuda ayrı bir düzenleme yapıldığı bilgisini paylaştı. Vatandaşı yakından ilgilendiren, “açma-kapama ücretleri’ konusunda ise belediyeler, elektrik idaresi ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nca çalışma yapıldığı belirtildi. Buna göre, elektrik, doğalgaz, internet, cep telefonları ve sabit telefonlarda servis hizmeti gerektirmeyen tüm işlemlerden açma-kapama ücreti artık alınmayacak. Yetkililer, “Yapılan çalışmaya göre, bu işlem için bir personel görevlendirilmiyorsa yani işlem dijital ortamda yapılabiliyorsa, bunun için açma-kapama ücreti alınmayacak. Buna ilişkin çalışma tamamlanmak üzere” dediler.

KAÇAKÇILIĞIN ÖNLENMESİ HEDEFLENİYOR!

Şu anki sistemde 7 yıl kullanılmayan cep telefonların hatları iptal ediliyor. Bu sürenin aşağı çekilmesine ilişkin de bir çalışma yapılıyor. Yeni sürenin 2 ya da 3 yıl olması planlanıyor. Böylece klonlama yani kaçakçılığın da önüne geçilecek. Paralı kullanılan otoyol, tünel, köprülerden kaçak geçenlere verilen ücretin 4 katı cezalar da gündeme geldi. Özellikle İstanbul‘da bunun büyük sorunlara neden olduğu, bazı vatandaşların araçlarının bedelinden çok cezası bulunduğu aktarıldı. Toplantıda kaçak geçiş cezasının 4 katından 2 katına indirilmesi teklifi verildi.

Açma Kapama Ücretleri Kalkıyor!
Giriş Yap

Diyarbakır Online ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!