Instagram, kişisel kullanım için tasarlanmış bir fotoğraf paylaşım platformu olarak başladı ancak daha sonra Meta onu satın aldığında bir reklam stratejisi ekledi. Şu anda milyonlarca günlük kullanıcısıyla en çok kullanılan sosyal medya platformunun başında geliyor diyebiliriz.
Marka bilinirliğinizi ve görünürlüğünüzü artırmak ve hedef kitlenizin erişimini genişletmek için bu fırsatı değerlendirebilirsiniz. Ayrıca pazarlama hedeflerinize kolayca ulaşmanız için basit ve esnek araçlar sağlar (daha yüksek dönüşüm oranları, katılım vb.). Bu nedenle, ister tekli ister gelişmiş çoklu platform kampanyaları oluşturuyor olun, Instagram reklamcılığı herkesi güvence altına aldı.
Sosyal medya reklamcılığı söz konusu olduğunda, insanlar genellikle Instagram Reklamları’na daha az kredi verir . Facebook Reklamları, reklamverenler arasında daha popülerdir. Ancak, Reklam performansı ve Instagram Reklamlarından elde edilen sonuçlar son yıllarda çok daha ileride.
Herhangi bir sosyal medya platformunun tek amacı, ürünleriniz veya hizmetleriniz için potansiyel müşteriler elde etmek için hedeflenen bir kitleye ulaşmaktır. Günümüzde en iyi reklam potansiyellerini ve sosyal yardımları elde etmek için insanlar Instagram Reklamlarının diğer platformlara kıyasla onlara en iyi sonuçları verdiğini itiraf ediyor.
Instagram Reklamları, Mark Zuckerberg‘in platformu 1 milyar dolara satın aldığı 2012 yılına kadar, iyi organik takipçiler ve potansiyel müşteriler oluşturamamaları nedeniyle geçmişte yayıncılar tarafından düşük derecelendirildi, ardından Instagram Reklamları arttıkça hikaye değişti ve şimdi reklamcılıkta temel taş haline geldi
Doğru yaptığınızda tadını çıkarabileceğiniz daha fazla fayda var. Başlamaya hazırsanız, başarınızı sağlamak için eksiksiz bir kılavuz burada.
Önce Instagram Profesyonel Kesabınızı Kurun
Tüm Instagram kullanıcılarının reklam oluşturmadan ve yayınlamadan önce bir Profesyonel hesap oluşturması gerekir. Fotoğraf paylaşım platformunda yeniyseniz, mobil uygulamasını (Google Play Store yada App Store) indirip yükleyerek başlayabilirsiniz. Kurulumdan sonra e-posta, telefon numarası veya Facebook giriş bilgilerinizi kullanarak kaydolabilirsiniz.
E-posta veya telefon numarası ile kaydolmayı seçtikten sonraki adım, bir kullanıcı adı ve şifre oluşturmaktır. Ancak Facebook üzerinden kaydolursanız , hemen Profesyonel hesabınızı oluşturmaya devam edebilirsiniz. Web tarayıcıları (web ve mobil) aracılığıyla da bir hesap oluşturabileceğinizi lütfen unutmayın.
Instagram Reklam Türleri Nelerdir?
Size bu reklamlara daha geniş bir bakış sağlamak ve muhtemelen promosyonlarınız için en iyi reklam türünü seçmek için bu makalede ele alınacak çok sayıda Instagram reklamı türü vardır.
Aşağıda, kullanıcılarının yayınlayabileceği 9 tür Instagram Reklamı bulunmaktadır;
- Resimli reklamlar
- Hikaye reklamları
- Video reklamlar
- Koleksiyon reklamları
- Reklamları keşfedin
- Reels reklamları
- Alışveriş reklamları
Bunlardan en çok kullanınanları ele alalım..
Alışveriş reklamları
Bu reklamlar, bir Instagram kullanıcısını doğrudan, ürün ve hizmetlerin üzerlerine tıkladıktan sonra sipariş edilebileceği Instagram uygulama kataloğundaki ürün ve hizmet sayfasına yönlendirir.
Tüm bu etkinlikler, sergilenen herhangi bir alışveriş sitesinde Instagram içinde yapılabilir.
Resim reklamlar:
Bu tür reklamlar, bir şirket veya kişi kendi tanıtıcı, marka, ürün ve hizmetlerinin reklamını yaptığında Instagram’da tek bir resim şeklinde gösterilir.
Resim Reklamlar, en iyi sonucu elde etmek için tek bir fotoğrafta açıklanabilecek ilgi çekici görsel içeriğe sahip kampanyaları en iyi şekilde sunar.
Hikaye reklamları
Bu Reklamlar, kullanıcıların Instagram hikayeleri arasında resimler veya videolar görüntüler, bu reklamlar, yayıncının hedef kitleye ulaşmak için kampanya görsellerini nasıl düzenlediğine bağlı olarak ses, metin, GIF veya kombinasyon gösterebilir.
Video reklamları
Bu reklam türü ürünler hakkında daha net bir fikir verir, bir videonun sesli bir açıklaması ve ürün veya hizmetin nasıl çalıştığı, nerede görülebileceği, sahibiyle nasıl iletişim kurulacağı vb. hakkında yönergeler olduğu zamanlar. Video reklamlar ürün ve hizmete izin verir. sağlayıcı, besleme açıklamasında 60 dakikaya kadar görüntüleyebilir.
Dönen reklamlar
Bu reklamlar, bir sonraki kaydırma dizisinde düzenlenmiş bir dizi resim ve video (gipsy) görüntüler, atlıkarınca reklamları hem beslemelerde hem de altlarında gömülü bağlantılar bulunan hikayelerde görüntülenir. Bir reklamda yaklaşık 10 resmin reklamını yapmanızı sağlar.
Koleksiyon reklamları
Bu reklam türü en iyi e-ticaret markaları için önerilir , ürün kataloğuna doğrudan bağlantısı olan dönen reklamlar ve alışveriş reklamlarının bir kombinasyonunu görüntüler.
En İyi Instagram Reklam türü nedir?
Instagram reklamlarını görüntülemek isteyen birçok kullanıcının kafasında bu tarz bir soru ortaya çıkıyor.
Ancak, kullanıcıların işini kolaylaştırmak için, kullanıcıların farklı reklam biçimlerini test etmelerine ve kendilerine en uygun olanı seçmelerine olanak tanıyan platformda Instagram reklam yöneticisi mevcuttur .
Bir reklam kampanyasına başlamadan önce aklınıza şu soruları sorun;
Kitlenizi seçme
Instagram‘da nasıl reklam vereceğinizi yeni öğrenmeye başlıyorsanız, doğru hedef kitleyi seçmek karmaşık olabilir. Alıştırma en iyi öğretmendir, bu yüzden şu anda bunun için çok fazla endişelenme. Aklınızda bulundurmanız gereken en önemli şey, bir önceki adımda seçtiğiniz hedefle en uyumlu kitlenin ne tür bir kitleye sahip olacağıdır.
Bütçenizi ve planınızı ayarlama
Bu oldukça basit. Ne kadar harcamak istiyorsun? Kullanılabilir iki seçenek Günlük Bütçe ve Ömür Boyu Bütçe’dir. Farkı ne?
Günlük bütçe, reklam döneminizin her günü harcayacağınız ortalama tutardır . Ömür boyu bütçe , reklamınızın yayınlanmak üzere ayarlandığı süre boyunca harcayacağınız maksimum tutardır.
Nasıl teklif vermelisiniz?
Teklif seçeneği, reklamınızın ne kadar etkili bir şekilde yayınlanacağını belirleyecektir. Gerçek oldukça basittir. Bağlantı tıklamalarına çok değer veriyorsanız, her bağlantı tıklaması için ödemeye hazır olduğunuz bir fiyatı manuel olarak belirleyebilir ve aynı kitlenin dikkatini çekmek için rekabet eden diğer reklamlardan daha yüksek teklif vermeye çalışabilirsiniz. Bir ipucunuz yoksa, Otomatik seçeneğine gidin ve en çok tıklamayı en düşük fiyata almak için Facebook‘un algoritmasına bırakın.
Özetle, ilk Instagram reklamınızı oluşturmanızın 8 adımı:
- Facebook Reklam Yöneticisi‘ni açın
- Hedefinizi seçin
- Hedef kitlenizi seçin
- Yerleşim olarak “Instagram”ı seçin
- Bütçenizi ve programınızı ayarlayın
- Bir reklam biçimi seçin
- Reklamı yayınlayın
- Performansınızı takip edin
Marka bilinirliği yaratın: Bu reklamın amacı, işletmeniz veya ürünleriniz için sizi henüz duymamış kullanıcılar arasından çılgın bir hedef kitleye ulaşmanızı sağlar.
Erişim: Bu, Instagram reklamlarınızın nasıl belirlediğinize bağlı olarak belirli sayıda kullanıcıya ulaşmasını sağlar, bu aynı zamanda reklam bütçenizle de ilgilidir.
Trafik: Bu özellik, kullanıcının bir web sitesine, bir uygulamaya veya belirtilen herhangi bir başka URL’ye yapılan tıklamalarla trafik yönlendirmeleri elde etmesine olanak tanır.
Uygulama yüklemeleri: Bu reklamın amacı, kullanıcıların belirli bir uygulamayı yüklemesini sağlamaktır.
Etkileşim: Bu reklamların özelliği temel olarak belirli kullanıcılara destekleri için yorumlar, beğeniler, paylaşımlar veya etkinlik yanıtları vermektir.
Video görüntülemeleri: Bu reklam özelliğinin kullanımı, reklamlardaki videoların gerçek zamanlı görünümlerini elde etmektir.
Müşteri adayı oluşturma: bu, kullanıcıların, örneğin e-posta kayıtları gibi, kullanıcı tarafından reklamı yapılan bir listeye kaydolmalarını sağlar.
Mesajlar: Bu, kullanıcıların markanızın hesabına mesaj göndermesine ve öneri bırakmasına, sipariş vermesine veya soru sormasına olanak tanır.
Dönüşümler: Bu reklam özelliği, web sitesi veya uygulama dizilerine katılmanıza olanak tanımaktadır. Belirli bir kampanyayı seçtiğinizde, onu izleyebilmek için ona belirli bir ad vermeniz gerekir.
Katalog satışları: Bunlar, işletme sahiplerinin çevrimiçi mağaza kataloglarından satış yapmalarına yardımcı olur.
Mağaza trafiği: Bu özellik, kullanıcıların, müşterilerin fiziksel adreslerini bulmalarına yardımcı olacak reklamlar oluşturmasına olanak tanır.
Kampanya Bütçesi Optimizasyonu: Bu özellik ile Facebook reklam yöneticisi, kampanyanız için bütçelenen parayı en az 1$’a mal olan kampanyayı yayınlamak istediğiniz gün sayısı için nasıl harcadığınızı hesaplar.