Ortodonti Tedavisi Nasıl Yapılmaktadır? Ortodonti Fiyatları

featured
Girl with dental braces ( retainer) close up

Ortodontik tedaviler, dişleri düzeltmeye ve ısırma ile ilgili sorunları düzeltmeye yardımcı olan diş prosedürleridir. Bu tedaviler uzman diş hekimi olan bir ortodontist tarafından yapılır. Ortodontistler çocukları, gençleri ve yetişkinleri tedavi eder. Ayrıca çarpık dişleri düzeltmenin en doğal yoludur.

Yaygın ortodontik tedavi seçenekleri arasında diş telleri, tutucular ve şeffaf hizalayıcılar bulunur. Seçilen tedavi türü, durumunuza, yaşınıza ve yaşam tarzınıza bağlıdır. Hepimiz bunu bilirizki Sağlık ağızla başlar. Bu yazımızda aklınızdaki sorulara cevap vermeye çalıştık.

Mevcut ortodontik tedaviler ve cihazlar, aşırı kapanış, alt kapanış, çapraz kapanış veya açık kapanışı tedavi edebilir. Dişler arasındaki boşlukları veya eksik dişleri doldurmak için kullanılabilirler. Bu apareyler ayrıca ağzın belirli bölgelerindeki çapraşıklıkları da düzeltebilir.

Ortodontik tedaviye ne zaman ihtiyacınız olur?

  • Çarpık dişler veya dışarı çıkan dişler
  • Ağız kapandığında üst ve alt çenenin birleştiği kötü bir ısırık
  • Kötü hizalanmış çene
  • Dişler arasındaki boşluklar
  • Konuşma, nefes alma veya çiğneme ile ilgili sorunlar

Ortodonti tam olarak neleri tedavi edebilir?

Ortodonti, açık kapanış, çapraşıklık, underbite, overbite ve crossbite gibi bir dizi sorunu tedavi edebilir.

Overbite : Dişlerin alt dişleri abartılı bir şekilde ısırmasıdır. Genel bir kural olarak, dişleriniz kapalıyken alt dişlerinizin yarısı görünmelidir. Yarıdan azı görünüyorsa, aşırı ısırmanın bir göstergesi olabilir.

Açık kapanış : Ağız kapalıyken üst ve alt dişlerin dışa doğru eğildiği ve birbirine değmediği açık kapanıştır.

Çapraşık dişler : Çapraşık dişler genellikle dişlerin düzgün oturması için yeterli alan olmadığında ortaya çıkar. Bu, büyük dişlerin, küçük bir çenenin veya her ikisinin bir kombinasyonunun nedeni olabilir.

Underbite : Alt dişlerin üst dişlerden daha fazla dışarı taşmasına alt kapanış denir.

Çapraz kapanış : Dişler kapalıyken ve üst dişler kısmen alt dişlerin içine oturduğunda buna çapraz kapanış denir.

Dişler birbirine yakın oturduğunda veya üst üste bindiğinde, düzgün şekilde temizlenmesi zor olabilir. Bu, plağın birikmeye bırakıldığı ve diş çürümesine ve diş eti hastalığına neden olabileceği anlamına gelir. Ayrıca dişlerin yanlış konumlandırılması dişlerin düzensiz aşınmasına veya diş etlerinde yaralanmalara neden olabilir. Bu nedenle sağlıklı bir gülüşün sağlanması için ortodontik problemlerin tedavi edilmesi önemlidir.

Ortodontik tedavi ne kadar sürer?

Tedavi genellikle yaklaşık 2 yıl sürer. Kontrol edilmek için muhtemelen ortodontisti düzenli olarak görmeniz gerekecektir.

Daha sonra birçok insan, dişlerini birkaç yıl boyunca veya hayatlarının geri kalanında yerinde tutmak için bir tür cihaz takmaya ihtiyaç duyacaktır. Dişler zamanla orijinal konumlarına geri dönme eğilimindedir. Cihaz yalnızca geceleri kullanılabilir veya sürekli olarak kullanılabilir. Bunu ortodontistiniz ile görüşebilirsiniz.

Ortodontik tedavi masrafları?

Tedavi maliyeti duruma göre değişir. Ne bekleyeceğinizi bilmek için ortodontistten bir fiyat teklifi isteyin. Alıntının şunları kapsayıp kapsamadığını araştırmak iyi bir fikirdir:

  • Danışma
  • Tedavi öncesi incelemeler ve ortodontik kayıt alma
  • Ortodontik aletler
  • Tedavi sonrası incelemeler

Türk Diş Hekimleri Birliği‘nin açıkladığı 2022 yılı ortodontik tedavi taban fiyatlarına göre, Çift çene diş teli tedavileri 8500 TL ile 12.500 TL aralığında değişr, tek çeneye uygulanan tedaviler ise 5500 TL ile 7000 TL aralığındadır..

Ortodontik tedavinin yararları ve riskleri ?

Ortodontik tedavi, ısırmanın yanı sıra görünümü iyileştirmeye yardımcı olabilir. Ayrıca konuşma, nefes alma ve çiğneme ile ilgili sorunlarınız varsa da yardımcı olabilir. Düz dişlere sahip olmak, kötü bir ısırmadan kaynaklanan hasarı önleyebilir, diş aşınmasını önleyebilir ve ağız sağlığını iyileştirebilir.

Ortodonti Tedavisi Nasıl Yapılmaktadır? Ortodonti Fiyatları
Giriş Yap

Diyarbakır Online ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!