Dolar 19,0510
Euro 20,5023
Altın 1.211,97
BİST 5.031,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır 17°C
Hafif Yağmurlu
Diyarbakır
17°C
Hafif Yağmurlu
Pts 19°C
Sal 15°C
Çar 10°C
Per 10°C

Diyarbakır İskoç Taraftarları Ağırlayacak

Diyarbakır İskoç Taraftarları Ağırlayacak
3 Kasım 2022 13:33

Tarihi, kültürel ve inanç turizmi açısından ön plana çıkan güzel şehrimiz Diyarbakır’da geçtiğimiz ay düzenlenen festivale otellerdeki doluluk oranına yüzde 90’ın üzerinde etki sağladı. Diyarbakır’daki bir hotelin Ön Büro Müdürü Sabahat Sancaroğlu, 16 Kasım’da Diyarbakır’da oynanacak olan Türkiye-İskoçya maçının da otellerdeki doluluk oranına etkisi olacağını söyledi..

Binlerce yıldır farklı medeniyetlere eşlik eden Diyarbakır’da 8-16 Ekim tarihlerinde düzenlenen festival etkinliklerinin otellerdeki doluluk oranına pozitif yansıdığını söyleyen Diyarbakır’daki bir hotel Ön Büro Müdürü Sabahat Sancaroğlu, soğuk havaların etkisiyle Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) turlarındaki yoğunluğun geçtiğimiz aya göre düştüğünü söyledi.

Otellerde doluluk oranı yüzde 90’ın üzerinde

(İHA) muhabirine açıklamalarda bulunan Sancaroğlu, “Festivalin olduğu hafta otellerimizde doluluk oranı yüzde 90’ın üzerinde oldu. Bu tür festivallerin şehrimize katkısı çok oluyor. Hem büyük işletmeciler açısından hem de küçük işletmeciler açısından ekonomik yönden pozitif bir yansıma oldu. Her yıl böyle festivallerin düzenlenmese gerekiyor. Bu tür festivallerin çoğalması ve devam etmesini temenni ediyoruz. GAP turları çerçevesinde Ekim ayı içerisinde gerçekleşen gezilerde otellerimizde yüzde 80 doluluk söz konusuyken havaların soğumasıyla bu oran Kasım ayında yüzde 50’lere düştü. Diyarbakır’a bu tarz gezilerle birlikte her yıl neredeyse bir milyon turist gelmekte. Bu oranın önümüzdeki yıllarda 2-3 katına çıkmasını bekliyoruz” dedi.

‘Ön yargılarınızı bir kenara bırakın’

Diyarbakır’a gelecek olan turistlerin ön yargılarını bir kenara bırakması gerektiğine dikkat çeken Sancaroğlu, “Batı illerinden Diyarbakır’a gezmeye gelmek isteyen misafirlerimizin çoğunda ön yargı bulunuyor. Bu ön yargı Diyarbakır’a gelip gezdikten sonra kırılıyor. Sonucunda bu olumlu bakış açısı da bizim tanıtımımıza pozitif yansıyor. açıklamasını yaptı.