OpenAI’nın Yapay Zeka Botu ChatGPT Nedir, Nerelerde Kullanılır?

featured

Araç, yazma yeteneği, karmaşık görevlerdeki uzmanlığı ve kullanım kolaylığı ile uzmanları etkiledi. Chatbot tam olarak yeni değil; 2020’den beri var olan ve sohbet robotunun güvenliğini ve işlevselliğini iyileştirmek için geri bildirim almak üzere piyasaya sürülen Chat bot GPT-3‘ün güncellenmiş bir sürümüdür.

Ancak, bugüne kadar halka geniş çapta erişilebilir hale getirilen en güçlü olanıdır. Ayrıca kullanımı çok kolaydır. Sadece bir mesaj yazın ve ChatGPT cevap yazacaktır. Çok miktarda konuşma metni üzerine eğitildiğinden, bunu nispeten doğal, konuşma tonunda yapacaktır.

ChatGPT adlı yeni bir yapay zeka sohbet botu aracı, insanlar yaratabileceği şaşırtıcı şeyleri paylaştıkça çevrimiçi popülaritesini artırıyor.

Hala prototip aşamasında olan sistem, insanlar ve yapay zeka arasındaki konuşmaları simüle etmek için tasarlandı.

İnsan benzeri konuşmalar üretebilir, ancak uzmanlar çıktının doğruluğunun ve güvenliğinin sorgulanabilir olduğunu söylüyor.

Chat Gpt-3 nedir?

ChatGPT, OpenAI tarafından yapılmış ve birçok farklı yerden birçok metin verisi ile eğitilmiş büyük bir yapay zeka modeli olan GPT-3.5 dil teknolojisini kullanır.

Konuşma simülasyonu yazılımı olan yapay zeka destekli sohbet robotu, 30 Kasım’da OpenAI’nin web sitesinde halka sunuldu. Hala araştırma inceleme aşamasında, ancak kullanıcılar ücretsiz olarak kaydolabilir ve deneyebilir.

Bot, kullanıcıların ChatGPT’nin takip etmesi ve ayrıntılı yanıt vermesi için eğitildiği hem basit hem de karmaşık talimatlar vermesine olanak tanıyan bir diyalog formatına sahiptir. Şirket, takip sorularını bile yanıtlayabileceğini ve hata yaptığında kabul edebileceğini söylüyor.

En önemlisi, ChatGPT, bir istem verildiğinde karmaşık Python kodu ve üniversite düzeyinde makaleler yazabiliyor. Bu, insanların gelecekte bu tür bir teknolojinin gazeteciler ve programcılar gibi insan işçilerin yerini alabileceği konusunda endişelenmesine neden oldu.

Programın 2021’de biten bir bilgi tabanı, yanlış cevaplar verme eğilimi ve hep aynı cümleleri kullanma eğilimi gibi bazı sorunları var. Bir sorunun bir versiyonu verildiğinde, bot onu cevaplayamayacağını söylüyor, ancak biraz farklı bir versiyonu verildiğinde, gayet iyi cevaplıyor.

ChatGPT, yazılımın teknolojinin gelecekte nasıl değişeceğini gösterdiğini ve “ileriye doğru her şeyin farklı olacağını” tweetleyen Box CEO’su Aaron Levie gibi teknoloji alanındaki birçok büyük ismi şaşırttı.

CEO Sam Altman, yazılımın piyasaya sürülmesinden bir haftadan kısa bir süre sonra bir milyon kullanıcıya ulaştığını söylüyor.

ChatGPT, doğal insan dilini anlayabilen ve etkileyici derecede ayrıntılı, insan benzeri yazılı metinler üretebilen, prototip diyalog tabanlı bir yapay zeka sohbet robotudur.

Metin üreten yapay zekaların GPT veya Generative Pre-Trained Transformer ailesinin en son evrimidir.

Sohbet GPT’si nedir?

Kurumsal eğitim dünyasında teknoloji kullanımı artmaya devam ediyor ve ChatGPT en son gelişmelerden biri. “Generative Pre-trained Transformer”ın kısaltması olan ChatGPT, kullanıcıların makinelerle doğal bir şekilde sohbet etmesini sağlayan bir tür yapay zeka (AI) teknolojisidir. İnsan konuşmasını taklit etmek için tasarlanmıştır, bu da onu e-Öğrenim kurumsal eğitimi için ideal bir araç haline getirir.

ChatGPT, kullanıcıya konuşma biçiminde yanıt vermek için bir doğal dil işleme (NLP) sistemi kullanır. Teknoloji, bağlamı anlayabiliyor ve etkileşimlerinden öğrenebiliyor, bu da onu son derece uyarlanabilir kılıyor.

Bu Teknolojinin Bazı Kullanım Alanları Nelerdir?

Bu yeni teknolojiyle ne kadar çok insan oynar gibi görünürse, bunun her şeyi nasıl değiştirebileceğini o kadar çabuk anlarız. ChatGPT’nin rolleri nasıl kolaylaştırabileceğine ve insanların değer yaratma şeklini nasıl temelden değiştirebileceğine dair bazı hızlı örnekleri burada bulabilirsiniz:

• Müşteri Desteği: Yapay zeka güdümlü sohbet robotları, 7/24 müşteri desteği sunarak müşteri sorgularının hızlı ve etkili bir şekilde yanıtlanmasına yardımcı olabilir.

• Satış ve Pazarlama: Chatbot’lar, müşterilere satın alma sürecinde rehberlik ederek olası satışlar oluşturmaya, potansiyel müşterileri nitelendirmeye ve anlaşmaları kapatmaya yardımcı olabilir.

• Eğitim: Chatbot’lar, öğrenci sorularını etkileşimli ve ilgi çekici bir şekilde öğretmek ve yanıtlamak için kullanılabilir.

• Sağlık: Yapay zeka güdümlü sohbet botları, kişiselleştirilmiş tıbbi tavsiyeler sağlayabilir ve sağlık sorunlarının teşhis edilmesine yardımcı olabilir.

• İşe Alım: Chatbot’lar, işe alım sürecini otomatikleştirerek zamandan ve kaynaklardan tasarruf etmeye yardımcı olabilir.

• Seyahat: AI güdümlü sohbet robotları, gezginlerin birkaç tıklamayla uçuş, otel ve daha fazlasını rezerve etmesine yardımcı olabilir.

• Eğlence: Chatbot’lar filmler, müzik ve daha fazlası için kişiselleştirilmiş öneriler sağlayabilir. Ayrıca filmler veya şovlar için tam senaryo yazabilir ve şarkı sözleri yazabilir.

• Yasal tavsiye: Avukatlar, müvekkillerine hızlı ve verimli bir şekilde hukuki tavsiye sağlamak ve ilgili yasal bilgileri ve içtihatları kolayca aramak için sohbet GPT’yi kullanabilir.

• İş Zekası: Yapay zeka güdümlü sohbet robotları, müşteri davranışı, pazar eğilimleri ve daha fazlası hakkında gerçek zamanlı içgörüler sağlayabilir.

Açıkça söylemek gerekirse, bu yeni teknoloji için pek çok kullanım durumu var. Geçmişte, pozisyon için gerekli olan yaratıcılık, beceri veya bilgi düzeyi nedeniyle belirli alanlar “geleceğe uygun” olarak görülüyordu. Artık, bilginin özgürce ve kolayca erişilebilir, paylaşılabilir ve aranabilir olmasıyla birlikte, insanların kuruluşlara robotların (henüz) yapamadığı yeni değerleri nasıl katacaklarını yeniden düşünmeleri gerekiyor.

Bu Yapay Zeka Eğitimi Nasıl Etkiler?

Artık birkaç kullanım örneği gördüğünüze göre ChatGPT, çalışanların eğitimini ve çalışanların becerilerinin artırılmasını nasıl etkiler? İnsanlara beceri kazandırmak ve onları iş gücünde alakalı kılmak için kullanılabileceği yollar nelerdir?

Chatbot Sorularını Yanıtlayın

ChatGPT’nin e-Öğrenim kurumsal eğitiminde kullanılması çeşitli avantajlar sağlayacaktır; Bunlardan en önemlisi etkileşimli eğitimdir. Örneğin şirketler, çalışanların belirli eğitim materyalleriyle ilgili sorularını yanıtlamak, çalışanlara sık sorulan sorulara hızlı yanıtlar sağlamak ve hatta çalışanların bireysel ihtiyaçlarına göre kişiselleştirilmiş eğitim sunarak kişiselleştirilmiş bir öğrenme deneyimi yaratmak için chatbot’u kullanabilir.

Geleneksel öğrenme yöntemlerine kıyasla teknolojiyle daha konuşkan bir şekilde etkileşime girebildikleri için çalışanların daha hızlı ve kolay öğrenmelerine yardımcı olabilir. Bu, çalışanların öğrenme sürecinde daha ilgili ve motive olmalarına yardımcı olabilir.

Bunu kim yaptı?

Yeni yapay zeka, Elon Musk tarafından kurulan bağımsız araştırma kuruluşu OpenAI vakfının en yeni sohbet robotu.

Musk, 2015’in sonlarında teknoloji girişimi kapitalisti Sam Altman da dahil olmak üzere diğer Silikon Vadisi yatırımcılarıyla birlikte girişimi kurdu ve o sırada bir blog gönderisine göre araştırma merkezinin “dijital zekayı insanlığa en çok fayda sağlayacak şekilde ilerleteceğini” söyledi. .

Twitter CEO’su o zamandan beri yönetim kurulundan ayrıldı ve şirketten uzaklaştı ve Pazar günü OpenAI’nin platformun veritabanına “eğitim” için eriştiğini “öğrendikten” sonra onu duraklattığını tweetledi .

“Yönetişim yapısı [ve] ileriye dönük gelir planları hakkında daha fazla bilgi sahibi olmamız gerekiyor” dedi. “OpenAI, açık kaynaklı ve kar amacı gütmeyen bir şekilde başlatıldı. İkisi de hala doğru değil.”

Peki nasıl çalışır?

Yapay zeka ve makine öğrenimi tarafından eğitilen sistem, sohbet arabirimi aracılığıyla bilgi sağlamak ve soruları yanıtlamak için tasarlanmıştır.

ChatGPT insanların yerini alabilir mi?

Oyun yazarları ve profesörlerden programcılar ve gazetecilere kadar her şey dahil olmak üzere içerik üretimine bağlı mesleklerin geçerliliğini yitirebileceğine dair spekülasyonlar var.

Yayınlanmasından bu yana geçen günlerde, akademisyenler, bir lisans öğrencisi tarafından gönderilirse tam notla sonuçlanacağını söyledikleri sınav sorgularına yanıtlar ürettiler ve programcılar, aracı belirsiz programlama dillerindeki kodlama zorluklarını saniyeler içinde çözmek için kullandılar.

Sohbet GPT’si Whatsapp’ta Kullanılabilir mi? Sohbet GPT’si Nedir?

Daniel’e göre, golang kitaplığını kullanarak bir cep telefonundan WhatsApp‘ı çalıştırdı ve aynı anda bir tarayıcıda “ChatGPT”yi çalıştırdı. İlk seferde işe yaramayacağını belirtiyor. Ancak, ChatGPT için resmi API’nin mevcut olmadığına dikkat edilmelidir.

Bir Tech influencer olan Varun Mayya da Twitter‘da benzer bir şey duyurdu. “GPT-3.5’in WhatsApp’a doğrudan uygulanması olan God In a Box duyuruldu. Diğer uygulamalardan farklı olarak, bizimki yepyeni modeli ve API’yi kullanıyor ve kimlik bilgisi gerektirmiyor. Bu gece başlatıyoruz, ancak siz bir beta anahtarına ihtiyacınız var.” açıklamasını yaptı.

OpenAI’nın Yapay Zeka Botu ChatGPT Nedir, Nerelerde Kullanılır?
Giriş Yap

Diyarbakır Online ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!