Prof. Dr. Naci Görür’den Bingöl İçin Önemli Açıklama

Prof. Dr. Naci Görür'den Bingöl İçin Önemli Açıklama

Prof. Dr. Naci Görür, Antalya’da yapmış olduğu konuşmada, deprem tehdidi altında olduğunu düşündüğü kentleri paylaştı. Türkiye‘de depremlerin devam edecğini ve depremlerin sona ermeyeceğine ifade eden Prof. Dr. Görür, depreme dirençli olabilecek yerleşim alanlarının oluşturulmasının önemine dikkat çekti. Prof. Görür, özellikle Bingöl’e dikkat çekti.

Prof. Dr. Naci Görür, “Her depremde 80-90 bin insanı bir gecede toprağa veremeyiz. Bu bize yakışmıyor. Türkiye’de herhangi bir yerde, sabah uyandığımızda 7 ve üzeri deprem olabilir. Bu depremler de büyük afetlere neden oluyor. Can mal kaybımız oldukça fazla oluyor. Türkiye’de 5’in üzerinde depremler ölüme neden oluyor. Bizim bunu halletmemiz lazım. Bunu anlatmaya çalışıyoruz” açıklamalarında bulundu.

6 Şubat tarihindeki Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında yakın zamanda Japonya’da 7.6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini ve 132 kişinin tesadüfen öldüğünü anlatan Prof. Dr. Naci Görür, benzer depremin Türkiye’de olması halinde on binlerce kişinin ölebileceğinden bahsetti.

ANTALYA AKTİF FAY HATLARIYLA ÇEVRİLİ

Prof. Dr. Naci Görür'den Bingöl İçin Önemli Açıklama

Antalya‘yı tehdit eden fay sistemleri hakkında detaylı açıklamalar yapan Prof. Dr. Görür, şu açıklamalarda bulundu:

* “Akşehir zonu, Isparta-Burdur zonu ile Göller Yöresi’nin bulunduğu yerler düşey atımlı fayların olduğu bölge. Antalya Körfez doğu, batı ve kuzeyden aktif fay hatlarıyla çevrili. Antalya fay zonlarına 100 kilometreden uzakta değil, 50-60 kilometre uzakta bulunuyor. Bu fay kuşaklarında olacak depremler, Antalya’yı önemli derecede etkiler. Doğrultu atımlı faylarda 100 kilometrelik çap içerisindeki yöreler depremden etkilenir.

PROF.DR NACİ GÖRÜR BİNGÖL’Ü UYARDI

Prof. Dr. Naci Görür'den Bingöl İçin Önemli Açıklama

* “Şimdi Tunceli, Pülümür, Bingöl yöresinin tehdit altında olduğunu düşünüyorum. Erzincan ile Bingöl, Karlıova arasında Kuzey Anadolu Fayı’nın bir kısmı geçiyor. Bu fay, en son 1794 yılında kırılmış. 7.2 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş. Her 250 senede bir ortalama deprem üretiyor. Onun için oradan endişe ediyoruz. diye konuştu.

BİNGÖL İLİNİN YENİLENMİŞ FAY HATTI HARİTALARI İÇİN TIKLAYINIZ

Prof. Dr. Naci Görür’den Bingöl İçin Önemli Açıklama

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Diyarbakır Online ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!