Dolar 19,1076
Euro 20,7083
Altın 1.202,68
BİST 4.942,35
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır 18°C
Az Bulutlu
Diyarbakır
18°C
Az Bulutlu
Çar 10°C
Per 7°C
Cum 11°C
Cts 12°C

Vali Açıkladı. Diyarbakır’da Taziye Yemekleri Kalkıyor Mu?

Vali Açıkladı. Diyarbakır’da Taziye Yemekleri Kalkıyor Mu?
31 Ocak 2023 20:01

Diyarbakır‘da taziye yemekleri kalkacak mı? Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili görevindeki Ali İhsan Su, Silvan ilçesinde muhtarlarla yapılan değerlendirme toplantısına katıldı. Su, taziye yemekleri kaldırılsın çağrısında bulundu. İşte detaylar..

Diyarbakır’da her hafta başında yapılan güvenlik koordinasyon toplantısı Silvan‘da yapıldı. Yapılan güvenlik toplantısının ardında Vali İhsan Su, Gazi Caddesindeki esnafları ziyaret etti.

Vali İhsan Su, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezinde bulunan Konferans Salonunda yapılan toplantıda muhtarların taleplerini dinledi, Valilik ve Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu çalışmalarını anlattı.

Yapılan toplantıda Vali Su, muhtarları önemsediklerini, ve devletin tüm kamu kurum ve kuruluşlarının vatandaşlara hizmet etmek adına her daim görevlerinin başında olduğunu aktardı.

Muhtarlara yönelik toplantıları sürdürmeyi söyleyen Vali İhsan Su, toplantının projelerinin geliştirmek için son derece önemli olduğunu vurguladı. Vatandaşlardan gelen taleplere göre hizmetleri hayata geçirdiklerini, muhtarlarla iş birliği içerisinde hizmet yapmaya devam edeceklerini aktardı.

Diyarbakır Valisi: Taziye evlerindeki yemek kaldırılsın

Vali İhsan Su, Diyarbakır‘da büyük bir yara haline gelen taziye yemeklerine artık son verilmeli, Üç gün sonrası taziyesi olan vatandaşlarımıza 150 bin türk lirası borç çıkarılıyor. Bu yazıktır günahtır. Konya’da vefat eden bir vatandaşımızın evine komşuları yemek yapıyor gönderiyor ve bu şekilde taziyesi olan vatandaşımızın acısı bir nebzede olsa paylaşılıyor. Burada 3 gün boyunca taziye evine firmalar tarafından yemek getiriliyor. Bu yazık değil mi? buradaki tüm muhtarlarımıza sesleniyorum. Taziye evlerindeki yemek kaldırılsın” açıklamasını yaptı.

Yapılan toplantıya, Silvan Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hasan Uğuz, Diyarbakır Büyük Şehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi daire başkanları, kamu kurum ve kuruşlarında görev yapan müdürlerde katıldı.