Diyarbakır deprem bölgesi mi? Diyarbakır’ın deprem haritası!

featured

Diyarbakır deprem bölgesi mi? Diyarbakır’ın deprem haritası ve diğer detaylar. AFAD’ın açıkladığı son bilgilere göre Kahramanmaraş merkezli depremlerde Kahramanmaraş, Diyarbakır, Osmaniye, Şanlıurfa, Hatay, Kilis, Kilis, Malatya ve Elazğı’da 44 bin 374 kişi yaşamını yitirdi. Konu hakkında yaptığımız araştırmaları sizlerle paylaşıyoruz.

Deprem‘in yaşandığı bölgelerde, yaklaşık olarak 830 bin 783 yapıdaki 3 milyon 273 bin 605 bağımsız birimde uzmanlarca hasar tespit çalışmaları yapıldı.

Hasar tespit çalışmaları sona eren 105 bin 794 binadaki 384 bin 545 bağımsız birimin acil yıkım gereken, ağır hasarlı ve yıkık olduğu uzmanlar tarafından tespit edilmişti. Ayrıca halen ekipler enkaz kaldırma çalışmalarında vefat eden vatandaşların cenazelerine ulaşılıyor. Bundan dolayı depremde yaşamını yitiren vatandaşlarımızın güncel sayısı maalesef sürekli değişiyor..

Depremi vuran kentlerde AFAD, JAK, PAK, JÖAK, Sahil Güvenlik, DİSAK, DAK, Tahlisiye, İtfaiye, MEB, Sivil Toplum ve uluslararası arama kurtarma ekiplerinden oluşan yaklaşıl olarak 24.727 arama kurtarma ekibi görev yapıyor.

DİYARBAKIR DEPREM BÖLGESİ Mİ?

Diyarbakır deprem bölgesi mi?

Diyarbakır’ın kuzey kısmından, daha çok Bingöl’ü etkisi altına alan Karacadağ fay hattı geçiyor. Diyarbakır’ın, gerek Türkiye’de, ve Pakistan’dan Himalaya’lara kadar uzanan bir zom içinde bulunan ve bunlara bağlı olarak daha çok küçük kırıkların hakim olduğu bir bölgede bulunduğunu aktaran Yrd. Doç. Dr. Şefik İmamoğlu, her ne kadar Diyarbakır’ın üzerinde olduğu nokta kilit olan bir ana fay hattı üzerinde yer almasa dahi bu ana faylarda, bölgede deprem açısından yüksek riskli derecede buluyorum.” ifadelerini kullandı.

Diyarbakır’ın depremde riski olan ilçeleri:

  • Çüngüş
  • Çermik
  • Ergani
  • Kulp
  • Hazro
  • Hani
  • Kocaköy
  • Eğil
  • Dicle
  • Silvan
  • Lice

DİYARBAKIR’DA FAY HATTI VAR MI?

Diyarbakır’ deprem bölgesi mi?

Diyarbakır’ın kent merkezi, Doğu Anadolu Fay Sistemi’ne yaklaşık olarak 77 km , Bitlis Zagros Kenet Kuşağına ise 45 km gibi bir uzaklıkta yer alıyor. Fakat bu sisteme bağlı olarak oluşan fay zonları ve tekil fay hatları kent merkezine daha yakın bir konumda yer aldığı biliniyor. Ayrıca Diyarbakır fay hatları konusunda hazırladığımız detaylı haberimizi ziyaret ederek daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.

BİRİNCİ DERECE RİSKLİ OLAN İLLER

Diyarbakır deprem bölgesi mi?

Türkiye’de olası depremde 1. derecede riskli olan iller şöyle;

Balıkesir, İzmir, Aydın, Denizli, Manisa, Muğla, Bursa, Bilecik, Isparta, Uşak, Sakarya, Yalova, Düzce,  Kırşehir, Kocaeli, Karabük, Bolu, Hatay, Çankırı, Bartın, Tokat, Çanakkale, Amasya, Erzincan, Bingöl, Tunceli, Muş, Osmaniye, Hakkari, Kırıkkale ve Siirt illeri yer alıyor..

İKİNCİ DERECE RİSKLİ OLAN İLLER

Türkiye’de olası depremde 2. derecede riskli olan iller şöyle;

İstanbul (1 ve 2. Bölgesi), Tekirdağ, Kahramanmaraş, Bitlis, Adıyaman, Van ve Şırnak illeri başta olmak üzere, Tekirdağ, Zonguldak, Samsun, Afyon, Erzurum, Antalya,Ardahan, Batman, Kars, Elazığ, Iğdır,  Diyarbakır, Adana, Malatya, Eskişehir, Çankırı, Kütahya, Ağrı Uşak, ve Çorum illeri.

ÜÇÜNCÜ DERECE RİSKLİ OLAN İLLER

Türkiye’de olası depremde 3. derecede riskli olan iller şöyle;

Antalya, Tekirdağ, Eskişehir, Sinop, Edirne, İstanbul, Ordu, Kastamonu, Samsun, Artvin, Giresun, Şanlıurfa, Mardin, Adana,Kilis, Gaziantep’in bazı bölgeleri olmak üzere, Sivas, Kahramanmaraş, Gümüşhane, Kayseri, Yozgat, Bayburt,Konya, Çorum, Ankara, Mersin ve Nevşehir illeri yer alıyor.

KANDİLLİ RASATHANESİ VE AFAD SON DEPREMLER

AFAD ve Kandilli Rasathanesi tarafından hazırlanan online sistemde son dakika deprem verileri vatandaşlara her an sunuluyor.

Diyarbakır deprem bölgesi mi?

AFAD SON DEPREMLER LİSTESİNE GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ

KANDİLLİ RASATHANESİ SON DEPREMLERİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Diyarbakır deprem bölgesi mi? Diyarbakır’ın deprem haritası!

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Diyarbakır Online ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!